Hoogland pakt Nederlandse titel op sprint

Jeffrey Hoogland is de snelste in Apeldoorn Orange Pictures

Jeffrey Hoogland heeft bij de NK baanwielrennen in Apeldoorn de titel op de sprint veroverd. In twee heats was hij Harry Lavreysen de baas. Het brons was er voor Hugo Haak, die te sterk was voor Sam Ligtlee. Het was voor Hoogland, 10,092 in de kwalificatie, pas zijn eerste Nederlandse titel op de sprint: "Daar ben ik heel tevreden mee". 

De zus van Sam, olympisch keirinkampioene Elis Ligtlee, ontbrak op de NK. Ze heeft nog te veel last van een blessure aan haar knie. Op 'haar' onderdeel ging de Nederlandse titel nu verrassend naar de 19-jarige Hetty van de Wouw, titelverdedigster Laurine van Riessen werd derde. 

Goud voor Wild

Kirsten Wild racete samen met Nina Kessler naar het goud op de koppelkoers. Verrassend, aldus de nummer twee van de WK op de weg. "Het ging niet vanzelf" zei ze na afloop. "Ik ben net terug van een trainingsstage op de weg en eigenlijk paste dit NK niet helemaal in mijn schema."  

Dion Beukeboom declasseerde op de individuele achtervolging zijn tegenstander Milan Broer . De nummer drie van de EK haalde zijn tegenstander zelfs in. 

Alle uitslagen van de eerste dag van de NK staan op teletekstpagina 667 en 668.

STER Reclame