Ralph Clarke op weg naar de rechtbank APTV

Een 101-jarige Brit is door een jury schuldig bevonden aan herhaaldelijk kindermisbruik in de jaren 70 en 80. Hij is waarschijnlijk de oudste beklaagde in Groot-Brittannië ooit.

De vroegere vrachtwagenchauffeur Ralph Clarke heeft zich tientallen jaren geleden een aantal keren vergrepen aan twee zusjes. Dat gebeurde in zijn huis in Erdington en in zijn vrachtwagen. Hij heeft een aantal feiten bekend en vertelde tijdens het proces ook dat hij destijds een jongen heeft aangerand. 

Facebook

De rechtszaak werd alleen in de ochtenden gehouden zodat de hoogbejaarde 's middags kon uitrusten. Volgens de aanklagers is de man geestelijk nog volkomen helder en herinnert hij zich de vergrijpen ook nog. Spijt heeft hij niet betuigd. Hij beschreef de aanrandingen als "iets dat gebeurde".

Zijn slachtoffers stapten vorig jaar naar de politie, nadat ze op Facebook een bericht hadden gezien over Clarke's honderdste verjaardag. De rechter bepaalt maandag de straf. Er was enige discussie over de vraag of iemand die zo oud is nog moet worden berecht. De aanklager betoogde dat het misbruik niet onbestraft mag blijven, hoe oud de dader ook is.

STER reclame