Toppaard London stond in de stal van Eurocommerce
NOS Nieuws

Ex-directeur Eurocommerce krijgt 3,5 jaar cel voor fraude

De voormalig directeur van vastgoedbedrijf Eurocommerce moet 3,5 jaar de cel in voor faillissementsfraude en oplichting. Het Openbaar Ministerie eiste vorige maand vier jaar cel.

Volgens de rechter is bewezen dat Ger V. zijn bezittingen heeft doorverkocht aan zijn vrouw en kinderen. Op die manier wilde hij de eigendommen buiten het faillissement van Eurocommerce houden.

Ook acht de rechter V. schuldig aan oplichting. Hij heeft bouw- en huurcontracten vervalst om leningen bij banken los te krijgen.

Toppaard London

Bij de bezittingen van V. hoorde ook springstal Eurocommerce, waar het toppaard London stond gestald. Springruiter Gerco Schröder won tijdens de Spelen van Londen twee maal zilver met het paard.

V. verkocht de stal aan zijn zoon om deze buiten het faillissement te houden. De Rabobank had het vermoeden dat de verkoop een truc was en legde beslag op de paarden uit de stal van Eurocommerce.

London werd hierna via een veiling verkocht aan de Oostenrijkse miljardair Gaston Glock. Die besloot dat het paard beschikbaar mocht blijven voor de Nederlandse ruitersport.

Zoon

De vrouw en dochter van V. zijn vrijgesproken omdat ze niet zouden hebben geweten dat Eurocommerce een faillissement boven het hoofd hing.

Zijn zoon moet wel een jaar de cel in omdat hij volgens de rechter met zijn vader heeft samengespannen bij de verkoop van springstal Eurocommerce.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl