Giovanni van Bronckhorst op de persconferentie
NOS VoetbalAangepast

Winterkampioen Feyenoord wil 2016 waardig afsluiten

Feyenoord mag zich al voor de laatste wedstrijd van het jaar de winterkampioen noemen. Nog niet officieel, maar niemand twijfelt eraan dat Feyenoord na dit weekeinde nog steeds bovenaan staat.

De Rotterdammers spelen morgenavond (19.45 uur) al tegen Vitesse en kunnen dan rustig afwachten wat de concurrenten Ajax en PSV doen als die zondag tegen elkaar spelen. De juichbeelden van de Feyenoorders na de nederlaag van Ajax bij Twente gingen viraal.

Zondag zal de sfeer serener zijn. Feyenoord-coach Giovanni van Bronckhorst: "We hebben het kerstdiner op de club. Dus waarschijnlijk zien we alleen de eerste helft van Ajax-PSV."

Berghuis

De kans is groot dat Van Bronckhorst tegen Vitesse weer kiest voor Steven Berghuis als vleugelaanvaller. "Hij heeft zich knap teruggeknokt. Vorige week tegen AZ speelde hij erg taakbewust. In de bekerwedstrijd tegen ADO hebben we hem rust gegeven gezien zijn recente blessureverleden."

Van Bronckhorst beseft dat Vitesse met goede vorm naar de Kuip komt. De Arnhemmers zijn al vier duels op rij ongeslagen. "Met Lewis Baker hebben ze een speler met een geweldige traptechniek. En voorin veel snelheid met onder anderen Ricky van Wolfswinkel."

Berghuis: gelukkig van ribblessure af

Kongolo

Feyenoord mist in elk geval de geschorste Jan-Arie van der Heijden. De verdediger zal waarschijnlijk worden vervangen door Terence Kongolo, die tegen AZ voor het eerst weer bij de selectie zat na een hamstringblessure.

Van Bronckhorst heeft zijn team het afgelopen jaar flink zien groeien. "Vorige week hebben we AZ echt het gevoel gegeven dat er bij ons niets te halen viel. Dat moeten we morgen en na de winterstop een vervolg geven. Dan kunnen we mee gaan doen om de hoofdprijzen."

Van Bronckhorst: het ziet er heel goed uit

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl