Nederland in actie tegen Japan tijdens de Haarlemse Honkbalweek ANP

Problemen met de begroting zorgen ervoor dat er geen nieuwe editie komt van de Honkbalweek in Haarlem. Dat heeft de organisatie laten weten. "Als je geen startkapitaal hebt, kun je geen honkbalweek organiseren", vertelt toernooidirecteur Frits Mulder. 

"Het enthousiasme van het publiek is er wel, maar de sponsoren kwamen niet." De organisatie komt vijftig duizend euro te kort op een begroting van vijf à zes ton. 

Vier keer Nederlandse winst

De Honkbalweek werd sinds 1961 georganiseerd. Sinds 1972 werd het toernooi om het jaar gehouden. Afgelopen zomer won Nederland de 28ste editie. In totaal was Oranje vier keer de beste, in 2004, 2006, 2010 en 2016. 

"De huidige organiserende Stichting heeft met veel tegenzin moeten besluiten dat het financieel niet meer verantwoord is de Honkbalweek in deze vorm te organiseren. Een mooi tijdperk van 28 Honkbalweken komt hiermee ten einde", luidt de officiële verklaring.

'Het is simpel: er is te weinig geld'

"Misschien staan er straks weer nieuwe mensen op, dat hebben we graag natuurlijk. Ik wil ze graag helpen iets nieuws op te starten. Maar wij hebben drie honkbalweken moeten bedelen voor ondersteuning, dat is nu over", aldus Mulder. 

STER reclame