Guiseppe Sala
NOS NieuwsAangepast

Burgemeesters Rome en Milaan onder vuur

Burgemeester Sala van Milaan heeft zichzelf uit zijn functie gezet omdat er een gerechtelijk onderzoek tegen hem zou lopen. Maar zelf weet hij daar niets van.

De zaak zou gaan over aanbestedingen van de World Expo in 2015, die in Milaan werd gehouden. Voordat Sala eerder dit jaar werd gekozen als burgemeester, was hij vijf jaar lang directeur van de wereldtentoonstelling.

In een verklaring laat Sala weten dat hij er via journalisten achter kwam dat hij in het onderzoek wordt genoemd. "Hoewel ik geen flauw idee heb waar onderzoek naar wordt gedaan, heb ik besloten om mezelf op non-actief te zetten", zei hij. Een Italiaanse journalist twittert dat Sala wordt verdacht van valsheid in geschrifte.

Corruptieonderzoek

Ook de burgemeester van Rome, Virginia Raggi, ligt onder vuur. Een van haar belangrijkste adviseurs is opgepakt in een corruptieonderzoek. Eerder deze week stapte al een milieu-adviseur van Raggi op, nadat bekend werd dat er een onderzoek tegen haar loopt. Gisteren doorzocht de politie nog het stadhuis van Rome.

Raggi, die lid is van de protestpartij Vijfsterrenbeweging, noemt het onderzoek ridicuul. Volgens haar gaat het om politiek moddergooien.

In juni werd Raggi met een ruime meerderheid gekozen als burgemeester van Rome. Het is de hoogste post die de Vijfsterrenbeweging heeft bemachtigd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl