'Streekvervoer Utrecht niet op orde'

Aangepast
Syntus rijdt sinds zondag in Utrecht RTV Utrecht

Syntus heeft het busvervoer in de regio nog niet op orde, stelt reizigersvereniging Rover. Sinds deze week verzorgt Syntus de buslijnen rond Utrecht en Amersfoort. Maar er zijn nog veel kinderziektes, schrijft RTV Utrecht.

"Chauffeurs die de weg niet weten, bussen waar de richtingaanduiding nog niet op staat, er worden verkeerde haltes omgeroepen en dan natuurlijk de vertragingen. Door al deze voorvalletjes raak je tijd kwijt", aldus een woordvoerder van Rover.

Syntus heeft zondag het busvervoer overgenomen van Connexxion. De nieuwe vervoerder heeft de dienstregeling flink aangepast; de meeste bussen vertrekken nu op andere tijden.

Syntus kon pas laat beginnen met voorbereiden, door een rechtszaak van concurrent Connexxion. De vervoerder wist pas vier weken voor de start dat de aanbesteding definitief was. "Daardoor zijn er nog problemen die opgelost moeten worden", erkent het bedrijf.

Concessiewisseling

Volgens Rover is een concessiewisseling nog nooit zo chaotisch verlopen. De chauffeurs vinden dat te ver gaan: "Als je ziet wat Syntus heeft moeten doen in een paar weken tijd, dan weet ik niet waar Rover dat vandaan heeft." Binnen een week zijn de kinderziektes verholpen, zeggen de chauffeurs. 

Eerder deze week was er ook in Limburg al chaos op het spoor, tijdens de eerste dag waarop Arriva ging rijden. De vervoerder regelt het vervoer van drie treinverbindingen in het zuiden. Er was veel onduidelijkheid over welke trein waarheen ging.

Dit is een artikel van

STER Reclame