Dolly Parton
NOS NieuwsAangepast

Dolly Parton haalt miljoenen op voor slachtoffers bosbranden

Dolly Parton heeft 9 miljoen dollar opgehaald voor families die zijn getroffen door bosbranden in de staat Tennessee. Vanaf vandaag keert het My People-fonds van de Amerikaanse zangeres 1000 euro per maand uit aan de gezinnen.

Tennessee werd eind vorige maand geteisterd door bosbranden. Daarbij kwamen veertien mensen om het leven en werden meer dan 2400 huizen verwoest. Vooral de plaats Gatlinburg werd zwaar getroffen.

Parton groeide op in het gebied en heeft er een eigen pretpark, 'Dollywood', dat gespaard bleef. Ze besloot een noodfonds op te richten voor gezinnen die hun huis kwijtraakten in de vlammenzee.

Een verwoest bedrijfspand in Gatlinburg

Om geld op te halen organiseerde de zangeres een benefietconcert, dat live op televisie werd uitgezonden. Onder anderen beroemdheden als Taylor Swift en Paul Simon doneerden een groot bedrag.

Het concert wordt de komende dagen opnieuw uitgezonden en de verwachting is dat er dan nog meer geld wordt opgehaald. Parton wil uiteindelijk 13 miljoen dollar inzamelen.

Daarmee kunnen lang niet alle verwoeste gebouwen worden hersteld. De autoriteiten schatten dat de bosbranden voor 500 miljoen dollar aan schade hebben aangericht.

Dolly Parton helpt slachtoffers bosbrand

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl