Dirk Kuijt balt zijn vuist
NOS VoetbalAangepast

Van Bronckhorst geniet tijdens 'de avond van Kuijt'

Met Dirk Kuijt terug in de basis walste Feyenoord in de KNVB-Beker over ADO Den Haag heen. Het werd 5-1 en de Katwijker scoorde drie keer. "Het was de avond van Dirk", zegt trainer Giovanni van Bronckhorst. "Hij scoort en is belangrijk voor het team na de afgelopen dagen. Ik ben heel blij voor hem."

Kuijt werd zondag voor het eerst dit seizoen gepasseerd in de competitie door Van Bronckhorst. Die wedstrijd wonnen de Rotterdammers overtuigend met 4-0 van AZ. De aanvaller was de afgelopen dagen voer voor flinke discussie over zijn positie in Rotterdam-Zuid.

Van Bronckhorst was na afloop van het duel met ADO duidelijk. "Dit was weer een overtuigende overwinning. Over Dirk is veel geschreven. Hij is onze aanvoerder en is belangrijk, zowel binnen als buiten het veld."

Dirk Kuijt kopt in De Kuip

Puzzelstukje

Wisselingen in de basis blijft Van Bronckhorst doorvoeren, ook met Kuijt, indien nodig. "Je houdt altijd rekening met de tegenstander en de fitheid van de spelers. Het is altijd een puzzelstukje. Dat was het afgelopen zondag, vandaag en komende zondag weer..."

Het doelsaldo van de laatste twee wedstrijden van Feyenoord? 9-1. De ploeg is na een dipje weer in vorm, constateert Van Bronckhorst. "Ik denk dat dat al een paar weken geleden begonnen is. Als je veel goals maakt, kun je overtuigend winnen. Vandaag waren we weer heer en meester. Nu doen we dat pas in de tweede helft, maar het had ook eerder kunnen zijn."

Winterkampioen

Door de nederlaag van Ajax afgelopen zondag bij FC Twente gaat Feyenoord als winterkampioen het nieuwe jaar in.

Van Bronckhorst is daar trots op: "De plaats waarop we staan en de manier waarop we spelen geven voldoening. We hadden een uitstekende eerste seizoenshelft. Dat niveau moeten we vasthouden. Dan maken we kans op het kampioenschap."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl