Treinen moeten toeteren bij spoorovergang Winsum

Aangepast
De spoorwegovergang in Winsum RTV Noord / Jeroen Berkenbosch

Treinmachinisten van Arriva moeten voortaan bij de overgang in Winsum toeteren. Dat heeft de rechter in een kort geding bepaald. 

De zaak was aangespannen door omwonenden, vrachtwagenchauffeurs en nabestaanden van twee mensen die in 2014 bij de overgang om het leven kwamen. Ze eisten onder meer dat er een verkeersregelaar zou komen bij de overgang. 

De afgelopen jaren zijn meerdere ongelukken gebeurd bij de overgang. Vorige maand nog ontspoorde een trein na een botsing met een tankauto met melk.

De rechter wees al hun eisen af, meldt RTV Noord. Wel ging de rechtbank akkoord met de toezegging van ProRail om de machinisten voortaan te laten toeteren.

ProRail
@ProRail
Wij gaan door met sluiten overweg #Winsum: geen veiligere overweg dan een opgeheven overweg #kortgeding https://t.co/nG3PfkVezz
2 jaar geleden

De matrixborden bij de overgang worden ook aangepast. Nu staat er nog 'Let op spoorwegovergang'. Op de borden moet straks duidelijker staan dat het gaat om een gevaarlijke onbewaakte overgang. 

ProRail is inmiddels begonnen met het aanleggen van een noodweg voor het bestemmingsverkeer. Deze weg zal in januari af zijn en wordt wel beveiligd. 

Dit is een artikel van

STER Reclame