Meer supermarkten dan ooit open met Kerst

Aangepast
ANP

Dit jaar zijn er opnieuw meer supermarkten open met Kerst. Hoewel Eerste Kerstdag dit jaar op een zondag valt, ligt het aantal winkels van de twee grootste ketens Albert Heijn en Jumbo dat met de Kerstdagen de deuren opent hoger dan afgelopen jaar.

Ook vorig jaar was het aantal supermarkten dat open was tijdens Kerst al flink toegenomen. Toen ging het om een verdubbeling van het aantal supermarkten dat op Tweede Kerstdag openging. Nu zijn vooral op Eerste Kerstdag meer winkels open, maar ook het aantal dat op Tweede Kerstdag open is neemt verder toe.

Supermarkten open

Aantal winkels open tijdens kerst

Eerste KerstdagTweede Kerstdag
Albert Heijn2016201638
2015124617
Jumbo2016152491
201594439

Volgens een woordvoerder van Albert Heijn zullen vooral winkels in grote steden en op drukke plekken open zijn. De ketens zeggen behalve in de winkels ook online veel drukte te verwachten. Jumbo zegt daarvoor de komende weken al extra capaciteit in te zetten.

Dat hierdoor meer mensen werken met Kerst past volgens werkgeverskoepel AWVN in de algemene trend dat consumenten meer en vaker bediend willen worden. Volgens de supermarkt-cao krijgen medewerkers op feest- en zondagen wel een toeslag van 100 procent.

STER Reclame