Riechedly Bazoer ANP
NOS Voetbal Aangepast

Ajax en VfL Wolfsburg ronden transfer Bazoer af

VfL Wolfsburg heeft de komst van Riechedly Bazoer wereldkundig gemaakt. De 20-jarige middenvelder tekent bij de Bundesligaclub een contract voor 4,5 jaar en komt over van Ajax, dat 12 miljoen euro voor de speler ontvangt.

"We hielden Riechedly Bazoer al lange tijd in de gaten en ik ben blij dat hij voor ons heeft gekozen, aangezien gerenommeerde clubs interesse in hem toonden", lichtte directeur sportief Olaf Rebbe toe. 

De in Utrecht geboren Bazoer genoot zijn jeugdopleiding bij PSV, maar koos eind 2012 voor een transfer naar Ajax. Zijn overstap leek aanvankelijk een succesvolle.

Vaste waarde 

Hij was vorig seizoen een vaste waarde onder trainer Frank de Boer en maakte in november 2015 zijn debuut in het Nederlands elftal.

Aanvankelijk kwam Bazoer dit seizoen ook voor in de plannen van de nieuwe coach Peter Bosz, maar hij belandde al snel op de reservebank. Zijn perspectief op speelminuten werd minder en minder.

Bruma

Bij Wolfsburg wordt Bazoer ploeggenoot van Jeffrey Bruma, die afgelopen zomer van PSV overkwam. Ton Lokhoff is assistent-trainer bij de huidige nummer vijftien van de ranglijst in Duitsland.

Website Wolfsburg Wolfsburg

STER reclame