ANP

De parlementaire pers kiest dit jaar geen politicus van het jaar. De Parlementaire Pers Vereniging had wel een verkiezing georganiseerd, maar er deden zo weinig journalisten aan mee, dat het volgens de vereniging niet verantwoord is om een winnaar aan te wijzen. Van de ongeveer 100 parlementair journalisten die geregeld op het Binnenhof werken, stuurden er 31 een stembiljet in.

Veel leden van de parlementaire pers zeggen dat ze dit jaar moeilijk een keuze kunnen maken voor een politicus van het jaar en dat er niemand uitspringt. Ook zet een groeiende groep journalisten vraagtekens bij de juistheid van de verkiezing.

Zij vinden dat journalisten zichzelf kwetsbaar maken als ze een politicus aanwijzen die zij goed vinden functioneren. De verkiezing van een politicus van het jaar door EenVandaag gaat wel door. De keus wordt daar bepaald door leden van een opiniepanel.

Volgend jaar gaat de Parlementaire Pers Vereniging bij de leden navragen of er nog een nieuwe verkiezing moet worden georganiseerd. De laatste keer dat de pers geen politicus van het jaar aanwees, was in 2002. Vorig jaar koos de parlementaire pers voor VVD-staatssecretaris Klaas Dijkhoff. 

STER reclame