NOS VoetbalAangepast

Kashima Antlers wint geflatteerd van beter Atlético Nacional

Kashima verrast Atlético Nacional bij WK voor clubs

Kashima Antlers heeft als eerste club uit Japan de finale bereikt van het WK voor clubteams. De Japanse kampioen was in de eerste halve finale Atlético Nacional uit Colombia met opvallend ruime cijfers de baas: 3-0.

De winnaar van de Copa Libertadores, het Zuid-Amerikaanse equivalent van de Champions League, was veel sterker, creëerde in Osaka meer dan tien goede kansen, maar strandde veelal op doelman Hitoshi Sogahata. En als de keeper al eens gepasseerd werd, bracht de lat redding (twee keer).

Historisch doelpunt

Kashima Antlers kwam er enkele keren gevaarlijk uit en na een half uur maakte het Japanse team een historisch doelpunt. Na de videoreferee te hebben geraadpleegd gaf scheidsrechter Viktor Kassai een strafschop.

Danny Makkelie had de primeur door als eerste bij een internationale voetbalwedstrijd als videoscheidsrechter te werken. Na een indraaiende vrije trap kwam een speler van Antlers in het strafschopgebied ten val. Om te kunnen bepalen of er sprake was geweest van een overtreding riep Kassai de hulp van videoreferee Makkelie in, waarna de Hongaarse arbiter besloot alsnog een strafschop toe te kennen.

Yasushi Endo na het maken van zijn goal

De penalty werd door Shoma Doi benut. In de slotfase counterde Kashima Antlers totaal tegen de verhouding in naar 3-0 via Yasushi Endo (hakbal) en Yuma Suzuki (intikker).

Real Madrid

De andere halve eindstrijd gaat donderdag tussen Real Madrid en Club América uit Mexico. De finale is zondag. Vorig jaar ging de eindzege naar FC Barcelona, dat in de finale River Plate met 3-0 versloeg.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl