Maura Visser schreeuwt het uit na een score tegen Frankrijk ANP

Twee weken geleden waren de voetballers van het Colombiaanse Atlético Nacional in voorbereiding op de finale van de Copa Sudamericana toen de telefoon ging. Het vliegtuig van tegenstander Chapecoense was neergestort op weg naar Medellín, waar het duel gespeeld zou worden. Slechts drie spelers overleefden de ramp, de finale zal nooit gespeeld worden.

Vandaag treedt Atlético Nacional voor het eerst sinds de vliegramp weer in het strijdperk. In de halve finales van het WK voor clubs in Osaka kunnen de Colombianen zich - na de gewonnen finale van de Copa Libertadores en de niet-gespeelde finale van de Copa Sudamericana - voor de derde grote finale in 2016 plaatsen.

De halve finale tussen Atlético Nacional en Kashima Antlers is vanaf 11.25 uur live te zien op NPO 1 en NOS.nl.

WK voor clubs: halve finales live bij de NOS

Om 16.15 uur spelen de Nederlandse handbalsters hun laatste duel in de tweede groepsfase van het EK in Zweden. 

Op de nederlaag in de openingswedstrijd tegen Duitsland volgden louter zeges. Als dat tegen Spanje ook lukt, schaart Nederland zich na het WK en de Olympische Spelen voor de derde keer bij de beste vier op een groot toernooi.

De samenvatting en reacties zijn te zien in het Sportjournaal (18.45 uur) en op NOS.nl.

Onderschatting mag geen rol spelen bij handbalsters

KNVB-beker: Feyenoord-ADO Den Haag

En dan is er ook nog bekervoetbal. In De Kuip neemt Feyenoord het op tegen ADO Den Haag. Ook in Zwolle staan twee eredivisieclubs tegenover elkaar: PEC Zwolle-FC Utrecht. 

Kunnen de amateurs van ASWH uit Hendrik-Ido-Ambacht stunten bij AZ? De supporters van Jodan Boys, dat het in Arnhem opneemt tegen Vitesse, geloven wel in een stunt. Liefst zestig bussen zullen met de Goudse spelers meereizen.

Alle duels zijn vanaf 20.00 uur te volgen op NPO Radio 1 bij Langs de Lijn En Omstreken en vanaf 18.30 uur al via het liveblog op NOS.nl

De uitzendingen van woensdag 14 december

Tijd Uitzending Waar?
11.25 uur  WK clubs: Atlético Nacional-Kashima Antlers NPO 1 en NOS.nl
13.10 uur Lunchjournaal NPO 1
18.45 uur Sportjournaal NPO 1 en NOS.nl
20.00 uur Langs de Lijn En Omstreken NPO Radio 1
22.40 uur Nieuwsuur NPO 2

STER reclame