Aanleg noodweg bij spoorwegovergang van start RTV Noord

In het Groningse Winsum is begonnen met de aanleg van een noodweg bij de onbewaakte spoorwegovergang waar onlangs een trein ontspoorde na een botsing met een tankauto met melk. 

De noodweg moet het voor het autoverkeer mogelijk maken de beruchte overweg te omzeilen. Het is de bedoeling dat de aanleg voor de kerstdagen klaar is, meldt RTV Noord. Daarna moet het beton nog enkele weken uitharden. Eind januari wordt de weg in gebruik genomen. 

Maatregelen

De afgelopen jaren gebeurden er meerdere ongelukken bij de spoorwegovergang. Buurtbewoners en nabestaanden vragen al jaren om maatregelen. 

Omwonenden zijn verrast dat er nu vaart wordt gemaakt met de aanleg. "Het was ons in mei 2015 al beloofd. Ik ben blij dat er nu wat gebeurt", zegt één van hen. Hij gaat er vanuit dat de weg een tijdelijke oplossing is. "We willen dat de overweg definitief wordt beveiligd." 

Kort geding

Morgen dient een kort geding dat omwonenden en nabestaanden hebben aangespannen tegen ProRail, Arriva en de gemeente Winsum. Zij eisen dat de overgang per direct veiliger wordt gemaakt. 

STER reclame