NOS Nieuws

Belgische staatssecretaris bekogeld met schoenen

De Belgische staatssecretaris voor Asiel en Migratie Theo Francken is door tientallen demonstranten bekogeld met schoenen en drank, buiten bij een partijbijeenkomst van coalitiepartner MR.

Francken ligt onder vuur omdat hij weigert een visum af te geven voor een Syrisch gezin, ook al heeft de rechter op straffe van een dwangsom bepaald dat de Belgische regering dat wel moet doen. Het gezin is bevriend met een Belgische familie die garant wil staan voor de Syriërs en hen zelf ook wil opvangen.

Brug te ver

De staatssecretaris was in een hotel op het vliegveld Charleroi bij Brussel gastspreker bij het debat van MR over het migratiebeleid van de regering. De demonstranten die hem buiten bekogelden, waren vooral vakbondslieden. De politie kon met moeite voorkomen dat de betogers ook het hotel binnendrongen.

Binnen bij het debat verdedigde Francken zijn beslissing om tegen de wens van de rechter geen visum af te geven voor het Syrische gezin. Dat zou "een brug te ver zijn". De staatssecretaris is bang dat er dan meer Syrische vluchtelingen op deze manier naar België proberen te komen.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl