NOS
NOS NieuwsAangepast

Twintig jaar cel voor doodslag in Ermelose 'chaletmoord'

De 31-jarige Janet S. is veroordeeld tot twintig jaar cel vanwege doodslag op een zakenman in Ermelo. De rechter vond moord niet bewezen. Twintig jaar is de maximale straf voor doodslag. De rechtbank in Zutphen heeft in het oordeel meegewogen dat de vrouw eerder is veroordeeld wegens een levensdelict.

Geen tbs

Het Openbaar Ministerie had ook tbs geëist, omdat de vrouw uit Kampen verminderd toerekeningsvatbaar zou zijn. Daar ging de rechtbank in Zutphen niet in mee. De rechtbank deed ook uitspraak tegen drie medeverdachten, die straffen tussen één en twee jaar cel kregen. Zij zouden hebben geholpen met het wissen van sporen.

De zaak werd bekend als de 'chaletmoord'. In maart 2014 lokt de 31-jarige vrouw de zakenman Ton Kuijff naar een vakantiehuisje in Ermelo voor een seksdate. Daar is de 58-man uit Amersfoort afgeslacht, zoals het OM het noemde. Hij is om het leven gebracht met een mes en een bijl, en daarna stak de vrouw het huisje in brand.

Het lichaam van de man werd gevonden met meer dan 40 hak- en steekwonden. Het was gekneveld en opgerold in bouwzeil. Kort daarna werd Janet S. aangehouden. Ze was de tijdelijke bewoner van het chalet, en de laatste die contact had gehad met Kuijff.

Janet S. stak in 2003 een 39-jarige man uit Den Haag dood. Daarvoor kreeg ze in hoger beroep een gevangenisstraf van 4 jaar. Volgens RTV Oost gaat S. in hoger beroep.

De verdachte heeft altijd ontkend dat ze seks heeft gehad met het slachtoffer. Ze bekende wel schuldig te zijn aan brandstichting, maar van het mes en de bijl zei ze niks af te weten.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl