Aanvoerder Davy Klaassen druipt af na de nederlaag in Enschede Pro Shots

Sinds 20 augustus had Ajax niet meer verloren. De ploeg kreeg compliment na compliment en werd gezien als het best voetballende elftal van Nederland. De laatste nederlaag in Enschede dateerde alweer van 2009. Maar niets is zo verraderlijk als de voetbalwereld.

Bij FC Twente gingen de Amsterdammers voor de tweede keer dit competitieseizoen onderuit (1-0). "Verliezen doe je altijd van jezelf en dit was onnodig, want wij waren duidelijk de bovenliggende partij", oordeelt trainer Peter Bosz na afloop.

"We hebben te weinig kansen gecreëerd. Natuurlijk, Twente zakte ver in, maar we waren zelf ook niet goed genoeg."

Bosz: nederlaag betekent niet dat alles ineens slecht is nu

Ajax kijkt door de nederlaag tegen een achterstand van drie punten aan op koploper Feyenoord. Met volgende week de topper in Amsterdam tegen PSV als laatste duel voor de winterstop zijn het dure punten die in Enschede achterblijven.

Dat erkent Bosz, maar de trainer laat zich niet van de wijs brengen met de voorbije weken in het achterhoofd. "We hebben een uitstekende serie achter de rug, als je ziet hoe ons spel ontwikkeld is en hoe goed we hebben gespeeld."

"Deze nederlaag betekent niet dat alles ineens slecht is nu. Maar Ajax kan, helaas, ook een keer verliezen."

Ziyech maakt zich geen zorgen

Dat deed de ploeg nog niet met Hakim Ziyech binnen de lijnen. Sinds zijn komst van Twente naar Ajax speelde hij zestien duels, waarvan hij er twaalf won en vier gelijkspeelde. Tot vandaag, uitgerekend tegen zijn oude ploeg.

"Hoe het voelt om voor de eerste keer te verliezen?", herhaalt Ziyech. "Niet lekker..."

Eerste verlies voelt niet lekker voor Ziyech, maar hij maakt zich geen zorgen

Volgens de creatieve middenvelder misten de Amsterdammers met name in de laatste pass en de afronding de scherpte. Maar ook Ziyech blijft nuchter onder de nederlaag.

"Ik maak me geen zorgen. We waren twintig duels ongeslagen en dan weet je dat er een keer een eind aan komt. Dat was vandaag."

STER reclame