Ricky van Wolfswinkel

Vitesse in slotfase langs Sparta

Vitesse heeft in Rotterdam een nipte zege geboekt op Sparta. In een duel dat het aanzien amper waard was, maakte Ricky van Wolfswinkel in de slotfase het enige doelpunt: 0-1.

Sparta kreeg vorige week een pak slaag van Feyenoord en opereerde dan ook uiterst voorzichtig. De ploeg beperkte zich voor rust tot verdedigen en kwam er slechts sporadisch uit.

Keepers niet in actie

Vitesse was weliswaar aanvallender ingesteld, maar het tempo lag zo laag, dat de thuisploeg geen moment in verlegenheid gebracht kon worden. Beide keepers hoefden in de eerste helft dan ook niet in actie te komen.

In de tweede helft beet Sparta iets meer van zich af. De Rotterdammers waren zowaar op de helft van Vitesse te vinden en dat leverde een schotje van Loris Brogno en een kleine kopkans voor Mathias Pogba op.

Rood Spierings

Gaandeweg de tweede helft zette Vitesse weer aan. Grote problemen leverde dat voor Sparta lange tijd niet op, maar in de slotfase ging het toch mis. Doelman Roy Kortsmit reageerde alert bij schoten van Nathan en Guram Kashia, maar was kansloos bij de kopbal van Van Wolfswinkel.

Stijn Spierings haalde het einde van de wedstrijd niet. De middenvelder van Sparta kreeg in de blessuretijd rood na een opstootje. Kort daarna kopte Pogba nog net naast.