Siem en Luuk de Jong vieren de goal van eerstgenoemde

Invaller Siem de Jong helpt PSV aan moeizame zege

PSV heeft in eigen huis een moeizame overwinning geboekt op Go Ahead Eagles. De landskampioen versloeg de hekkensluiter met slechts 1-0.

PSV overtuigde bepaald niet in de eerste helft. Go Ahead wachtte op eigen helft wat er komen zou, maar heel veel was dat niet en dus haalde de hekkensluiter ongeschonden de rust.

PSV viert de enige goal van de avond

Pröpper

Davy Pröpper probeerde het zes keer van afstand en bij zijn laatste poging, kort voor rust, werd zijn inzet net voor de lijn weggehaald. En Luuk de Jong kreeg een kopkans toen doelman Theo Zwarthoed verkeerd timede bij een vrije trap van Oleksandr Zintsjenko.

De beste kans, na een klein half uur, was voor Bart Ramselaar: na een slim dieptepassje van Luciano Narshing trof hij de paal. Gastón Pereiro schoot vervolgens uit de rebound voorlangs.

Oeverloos

Door het oeverloos heen en weer geschuif van PSV na de pauze kreeg Go Ahead de indruk dat er misschien wel wat te halen was en Darren Maatsen en Marcel Ritzmaier kwamen zelfs in de buurt van doelman Jeroen Zoet.

Nieuw elan, in de vorm van de wisselspelers Steven Bergwijn en Siem de Jong, bood uitkomst voor de Eindhovenaren. Bergwijn schoot kort na te zijn ingevallen via doelman Zwarthoed in het zijnet en de uitgefloten De Jong bekroonde zijn invalbeurt met een doelpunt: hij kon vrij inschieten na een voorzet van Joshua Brenet.