Riechedly Bazoer
NOS VoetbalAangepast

Ajax bevestigt naderend vertrek Bazoer

Riechedly Bazoer staat op het punt om te vertrekken bij Ajax, zo meldt de Amsterdamse club in een persbericht. Volgens De Telegraaf heeft de 20-jarige middenvelder een akkoord bereikt met VfL Wolfsburg, dat geen obstakel zou zien in de door Ajax opgegeven vraagprijs van zo'n twaalf miljoen euro.

Ajax doet tot de formele afronding van de transfer geen verdere mededelingen, maar bevestigt een naderend vertrek. Volgens De Telegraaf tekent Bazoer in de winterstop een contract tot medio 2021 bij de huidige nummer 15 van de Bundesliga.

Bosz: op goede manier uit elkaar gegaan

"Voor Riechedly Bazoer is de winterstop begonnen", meldt Ajax. Trainer Peter Bosz maakt tot de winterstop geen gebruik meer van Bazoer. "Riechedly en ik hebben vanmiddag een goed gesprek gehad", aldus Bosz. "Hij meldde dat zijn transfer in een afrondende fase zit. En dat begreep ik ook van Marc (Overmars, red)."

"Ik wil werken met spelers die gefocust zijn op onze komende tegenstander", voegde Bosz toe. "Om die reden hebben we hem vrij gegeven voor deze laatste week. We hebben elkaar de hand geschud en zijn op een goede manier uit elkaar gegaan."

Riechedley Bazoer is de derde Ajacied in korte tijd die op de vingers wordt getikt

Zijspoor

Bij Ajax is de zesvoudig international op een zijspoor beland, sinds de afgelopen zomer aangetreden trainer Peter Bosz op het middenveld kiest voor Hakim Ziyech, Davy Klaassen en Lasse Schöne.

De club gaf Bazoer daarom toestemming om op zoek te gaan naar een andere werkgever. Naar verluidt stonden die voor hem in de rij. Afgelopen donderdag ontbrak Bazoer bij de wedstrijdselectie voor het duel met Standard Luik. Vermoedelijk was hij op dat moment in Duitsland om de gesprekken met zijn nieuwe club te voeren.

PSV-verleden

Bazoer verlaat Ajax na 51 eredivisie-optredens en zes goals. Daar blijft het ook bij, want hij komt dit weekend niet in actie tegen FC Twente. Bij Ajax doorliep hij alleen de laatste fase van de opleiding, want hij maakte op zijn zestiende de overstap van PSV, dat nu dus een deel van de opleidingsvergoeding tegemoet kan zien.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl