Jan Groenendijk (l) en Roel Boomstra tijdens hun eerste partij in de wereldtitelstrijd
NOS Sport

Remise na "fantastisch" damgevecht

Roel Boomstra en Jan Groenendijk zijn een remise overeengekomen in de zevende partij in de tweekamp om de vacante wereldtitel dammen. Maar die kwam niet zonder slag of stoot tot stand. De partij werd door oud-wereldkampioen Ton Sijbrands zelfs omschreven als "een fantastisch gevecht."

Groenendijk opende in de laatste partij in zijn thuisstad Wageningen al vlot de aanval en koos voor de naar een andere Nederlandse oud-wereldkampioen Piet Roozenburg vernoemde Roozenburg-aanval.

Spektakel

Boomstra bleek, zoals tijdens deze gehele tweekamp al, zijn huiswerk op orde te hebben en had een passend antwoord paraat: het Drost-offer. Het door grootmeester Frank Drost geformuleerde antwoord op de Roozenburg-aanval kwam het spektakel ten goede.

De gewaagde stellingen leverden Boomstra en Groenendijk het nodige rekenwerk op en beide dammers flirtten heel even met de winst, maar geen van de twee kon een overwinning forceren.

Door de remise staat het na zeven partijen 9-5 in het voordeel van Boomstra, die op twee overwinningen staat. Er zijn minstens drie zeges nodig om de wereldtitel te pakken. Maandag gaat de tweekamp verder in Den Haag.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl