Veiligheidsmaatregelen Serious Request uitgebreider dan vorig jaar

Aangepast
Serious Request was in 2008 ook in Breda ANP

In Breda worden tijdens Serious Request andere veiligheidsmaatregelen genomen dan vorig jaar. Zo worden er busjes neergezet bij de ingangen van de Grote Markt om te voorkomen dat er iemand op het publiek kan inrijden.

Volgens Paul Depla, burgemeester van Breda, zijn er vergeleken met vorig jaar niet meer maatregelen genomen, maar wel andere. "Dat heeft te maken met de veranderende omstandigheden." Volgens hem heeft de aanslag in Nice, waar in juli een man met een vrachtwagen inreed op feestgangers, geleid tot nieuwe inzichten. "En die leiden tot andersoortige maatregelen."

Cameratoezicht

De veiligheidsmaatregelen zijn volgens hem verder hetzelfde als de maatregelen vorig jaar in Heerlen. "Er zijn extra ogen, oren en meer cameratoezicht dan op een normale dag."

Hij zegt ook dat de organisatie van Serious Request en de gemeente vooral druk zijn met andere veiligheidsmaatregelen. "Het gaat vaker over hoe je ervoor kan zorgen dat bezoekers zo veilig mogelijk de stad in en uit kunnen komen. Dat heeft niks te maken met terrorisme."

Terroristen

Depla benadrukt dat de bezoekers zich door de veiligheidsmaatregelen vooral niet gek moeten laten maken. "Dan krijgen de terroristen precies wat ze willen, namelijk dat we de feestjes niet meer kunnen organiseren."

Het Glazen Huis staat van 18 tot en met 24 december in Breda. Onder de noemer 'Laat ze niet stikken' zamelen 3FM-dj's Domien Verschuuren en Frank van der Lende dit jaar geld in voor de strijd tegen longontsteking.

STER Reclame