Roda JC-speler Adil Auassar druipt af in het duel met FC Groningen

Groningen in linkerrijtje na thuiszege op Roda JC

FC Groningen heeft thuis met 2-0 van Roda JC gewonnen en staat in elk geval tot zondag in het linkerrijtje.

In de onderhoudende eerste helft kwam Groningen al na tien minuten op 1-0, via Mimoun Mahi, die na een voorzet op maat vanaf links van Ruben Jenssen de bal simpel kon binnentikken.

Het vanuit een gesloten verdediging op de counter loerende Roda kreeg halverwege de eerste helft een kans op de gelijkmaker: na een mooie schijnbeweging stuurde Nestoras Mytidis Abdul Ajagun de diepte in, die ten onrechte werd teruggefloten vanwege buitenspel.

Roda-doelman Benjamin van Leer hield daarna Tom van Weert en Albert Rúsnak van scoren af en zijn Groningse collega Sergio Padt keerde een pegel van Tom Van Hyfte.

Van Leer dan toch geklopt

Na rust veranderde er weinig aan het spelbeeld, met een nog altijd fel aanvallend Groningen en een nog steeds op de counter loerend Roda. Groningen drong steeds meer aan, maar Van Leer werkte niet mee. Zo stopte hij knap een schot uit de draai van Van Weert.

Twintig minuten voor tijd moest Van Leer zich toch gewonnen geven: de net ingevallen Alexander Sørloth kreeg de bal in de kluts voor zijn voeten en aarzelde geen moment. Simon Tibbling had er daarna 3-0 van moeten maken, maar schoot voorlangs.