Archieffoto. Dit is niet de vrouw in kwestie. ANP

Een vrouw uit Zutphen die in maart probeerde de hoofddoek van een moslima af te pakken, is veroordeeld voor groepsbelediging. De rechter vond mishandeling niet bewezen. De 72-jarige vrouw moet het slachtoffer 350 euro schadevergoeding betalen en kreeg daarnaast een boete van 500 euro opgelegd, waarvan 200 euro voorwaardelijk. Dat meldt Omroep Gelderland.

De moslima stond te wachten bij een bushalte en werd aangesproken door de 72-jarige vrouw. Toen die de hoofddoek wilde grijpen, ontstond geduw en getrek. Een omstander haalde de twee uit elkaar. 

Filmpje

Het slachtoffer maakte opnames van de woordenwisseling en de actie. Het filmpje van het incident werd veel bekeken op internet. Volgens de rechtbank werd de Zutphense daarna meerdere malen bedreigd.

De Zutphense is veroordeeld omdat ze de moslima als voorbeeld nam voor een hele groep moslims. Bovendien bracht de vrouw alle moslims in verband met de aanslagen in Brussel. Dat is beledigend, omdat de meeste moslims de aanslagen veroordelen of er zelf ook slachtoffer van zijn.

STER reclame