Twee Marokkaanse meisjes die in Marrakesh terechtstonden omdat ze met elkaar hadden gezoend, zijn vrijgesproken. De tieners werden verdacht van homoseksualiteit. De rechter oordeelt dat de twee overgedragen moeten worden aan hun ouders.

De meisjes van 16 en 17 jaar oud werden in oktober gearresteerd, nadat de moeder van een van de tieners aangifte had gedaan. Ze had op de telefoon van haar dochter een foto gevonden waarop de meisjes met elkaar zoenden.

Nadat de twee waren opgepakt, zei de moeder dat ze spijt had dat ze haar dochter had aangegeven. Op dat moment kon de zaak niet meer geseponeerd worden. De rechter bepaalde dat de ouders van de meisjes de proceskosten moeten betalen.

Veel aandacht

De zaak leidde tot verontwaardiging in Marokko. In het land staan vaker homoseksuele mannen terecht, maar het was de eerste keer dat twee meisjes om die reden werden vervolgd. 

Mensenrechtenorganisaties uit binnen- en buitenland wilden dat de autoriteiten de aanklachten zouden laten vallen. Dat is niet gebeurd, maar volgens correspondent Sjoukje Rietbroek heeft al die aandacht er wel toe geleid dat de meisjes er goed van af zijn gekomen.

STER reclame