EPA

83 mensen worden momenteel verdacht van kindermisbruik bij Britse voetbalclubs. Volgens de politie zijn ze actief bij 98 clubs. Het zijn zowel amateurclubs als clubs in het betaalde voetbal, zelfs in de Premier League.

Onlangs kwam een schandaal aan het licht rond de Britse voetbalcoach Barry Bennell. Sindsdien komen dagelijks uit het hele land telefoontjes binnen van mensen die zeggen dat ze iets soortgelijks hebben meegemaakt. "We beginnen meteen een onderzoek wanneer iemand zijn verhaal heeft gedaan." Er zijn nu al 639 meldingen binnengekomen. 

BBC en politie

De meeste slachtoffers, 98 procent, zijn jongens tussen de 7 en 20 jaar. De Britse voetbalbond FA heeft een speciaal telefoonnummer geopend voor de slachtoffers van kindermisbruik

Het misbruikschandaal is niet beperkt tot het Britse voetbal. Bij de BBC werd de afgelopen jaren duidelijk dat presentator Jimmy Savile zich had vergrepen aan kinderen en gisteren kwam in het nieuws dat ook politiemensen zich schuldig hebben gemaakt aan seksueel misbruik. Er worden 300 agenten verdacht. 

STER reclame