Marine Le Pen EPA

De Franse presidentskandidaat Marine Le Pen wil een eind maken aan het gratis onderwijs voor kinderen van migranten. De rechts-populistische Le Pen zei in een toespraak in Parijs dat nieuwkomers in Frankrijk er niet langer op hoeven te rekenen dat alles voor hen wordt geregeld, als zij het voor het zeggen krijgt. "Verwacht ook niet dat jullie kinderen hier gratis naar school kunnen. Het speelkwartier is voorbij", aldus Le Pen. 

In Frankrijk is het onderwijs op openbare kleuter-, basis- en middelbare scholen kosteloos.   

Le Pen doet namens het Front National mee aan de presidentsverkiezingen van volgend voorjaar. Naar verwachting dringt zij, onder meer dankzij haar anti-immigratiestandpunt, door tot de tweede ronde van de verkiezingen, die op 7 mei plaatsvindt. Op 23 april gaan de Fransen in de eerste ronde naar de stembus.

Le Pen moet het in elk geval opnemen tegen de conservatieve kandidaat François Fillon. De socialisten kiezen hun kandidaat in januari. De impopulaire zittende president Hollande liet begin deze maand weten zich "in het belang van het land" niet meer verkiesbaar te stellen. 

STER reclame