Hoofdkantoor van Samsung in Seoul
NOS NieuwsAangepast

'Galaxy S8 zonder thuisknop moet fiasco Samsung doen vergeten'

De nieuwst smartphone van Samsung, de Galaxy S8, krijgt een voorkant die volledig uit glas bestaat en geen fysieke thuisknop heeft. Dat schrijft persbureau Bloomberg op basis van bronnen. Hierdoor wordt het aanraak-gedeelte van het scherm groter, zonder dat je per se een grotere telefoon in je hand hebt.

De S8 wordt naar verwachting in maart of april gepresenteerd. Dat wordt een belangrijke periode voor het Zuid-Koreaanse bedrijf; het zal de eerste high-end smartphone zijn die sinds de problemen omtrent de Note 7 zal worden gepresenteerd.

De accu van dat toestel kon vlam vatten, waardoor deze in oktober van de markt is gehaald. De schade voor Samsung wordt op miljarden euro's geschat.

iPhone 8

Met het weglaten van de thuisknop zou Samsung diverse andere fabrikanten volgen, waar dit al gebruikelijk is. Naar verluidt kijkt Apple hier voor de iPhone 8 ook naar.

Samsung lijkt nog een andere noviteit te hebben. Volgens Sammobile, een Samsung-blog met goede bronnen, heeft de S8 geen traditionele koptelefoon-ingang. Mocht dat bekend klinken: in september kondigde Apple de iPhone 7 aan waar deze ingang ook verdwenen is.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl