getty
NOS SportAangepast

Becker: Djokovic had harder moeten trainen

Boris Becker heeft zich kritisch uitgelaten over zijn laatste zes maanden als coach van Novak Djokovic. De Duitser vindt dat het de afgelopen periode bij de Serviër vooral schortte aan de hoeveelheid uren op de trainingsbaan.

De twee besloten dinsdag na drie jaar een einde te maken aan hun samenwerking. "Het was een wederzijdse keuze. Het laatste half jaar was op diverse vlakken pittig", stelt Becker tegenover Sky News.

"Novak heeft de afgelopen zes maanden minder getraind dan hij zou moeten, en dat weet hij. Succes komt je niet aanwaaien. Je moet je stinkende best ervoor doen."

getty
Novak Djokovic en trainer Boris Becker

De prestaties van Djokovic waren dit jaar sinds Wimbledon, waar hij in de derde ronde verloor, niet meer van het niveau van de eerste seizoenshelft. De wildste verhalen deden vervolgens de ronde. Het zou privé minder goed gaan met de Serviër en er werden vraagtekens gezet bij zijn toevlucht tot spiritualiteit.

"Ik weet niet of hij privéproblemen heeft gehad, voor zover ik kan zien", houdt Becker zich op de vlakte. "Hij is een gelukkig en getrouwd man en heeft een prachtige zoon."

'Djokovic komt sterker terug'

Ondanks de beëindiging van hun samenwerking denkt Becker dat Djokovic zijn eerste plaats op de wereldranglijst zal heroveren. Hij raakte die in november kwijt aan Andy Murray.

"Ik ben ervan overtuigd dat hij terugkomt, maar daarvoor moet hij hard gaan trainen. Hij moet zijn focus hervinden en zoeken naar de dingen die hem zo sterk maakten", aldus Becker, die Djokovic naar zes grandslamtitels wist te leiden.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl