De Belgische prins Laurent
NOS NieuwsAangepast

Prins Laurent boos: politici en familie moeten mij met rust laten

Prins Laurent heeft in een interview met de Belgische krant Sudpresse uitgehaald naar iedereen die hem al jaren "beschimpt" en "lastigvalt".

"Zowel enkele politici als familieleden moeten mij met rust laten", zei hij. "Ik heb ook veel meer gegeven aan de staat, dan de staat ooit aan mij", voegde hij eraan toe. Het incident gebeurde recht voor de camera's van RTL in België.

De prins werd geïnterviewd op een bijeenkomst in de Senaat over het 30-jarig bestaan van de wet op dierenwelzijn. Die wet ligt de prins nauw aan het hart.

Toen de journalist hem een vraag stelde over de jaarrekening van twee van zijn ondernemingen verloor hij zijn geduld.

De jaarrekening? Begin daar niet over, dan word ik echt boos.

Prins Laurent van België

"De jaarrekening? Begin daar niet over, want dan ga ik echt boos worden. Ze zeggen de hele tijd dat ik niet werk en dat mijn stichting niet deugt. Maar als ze u constant tegenwerken, hoe gaat u er dan in slagen om kleren te kopen of eten op tafel te krijgen?"

Volgens hem is er niets mis. "De rekeningen zien er prima uit. Ik heb in mijn leven al meer aan de staat betaald dan de staat aan mij gegeven heeft. Ik heb op allerlei manieren al miljoenen euro's in de maatschappij geïnvesteerd. Als sommige politici en mijn familie mij m'n gang zouden laten gaan, zou ik dat ook kunnen bewijzen. Kom dus niet meer zeggen dat wat ik doe niet werkt, want het werkt prima."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl