Reuters

Donald Trump heeft al zijn aandelen in bedrijven in juni verkocht, voordat hij in november tot president werd gekozen, meldt de Amerikaanse krant The Washington Post. Daarmee is de twijfel over mogelijke belangenconflicten nog niet voorbij.

Volgens de krant was het aandelenpakket van Trump eind 2015 zo'n 40 miljoen dollar waard. Hij had onder meer beleggingen in oliebedrijven en banken.

Er is veel discussie over conflicterende belangen van zakenman Trump, die onder meer zaken doet in de vastgoedwereld en in de olie-industrie. De aankomende president maakte vorige week bekend dat hij zijn bedrijven en vastgoed overdraagt aan zijn kinderen. Maar volgens experts gaat hij nog steeds niet ver genoeg.

'Stap in goede richting'

De oud-diplomaat Norm Eisen, die president Obama drie jaar adviseerde over ethische kwesties, noemt het in The Washington Post "een stap in de goede richting" als Trump inderdaad in juni zijn aandelen heeft verkocht. Hij wil wel van de nieuwe president weten wat hij met de opbrengst heeft gedaan. "Reden te meer om absolute openheid over zijn financiën te vragen", zegt Eisen.

Alle gekozen ambtsdragers in de Verenigde Staten zijn verplicht om binnen 45 dagen afstand te doen van hun aandelen, om belangenverstrengeling te voorkomen. Trumps campagneteam heeft in de aanloop naar de presidentsverkiezingen op 8 november niets gezegd over de verkoop.

STER reclame