De vrouw meldde zich zelf bij de politie ANP

De Amersfoortse vrouw die werd vrijgesproken van het doden van haar twee pasgeboren baby's, moet toch opnieuw voor de rechter verschijnen. Volgens de Hoge Raad is ze vorig jaar ten onrechte vrijgesproken, meldt RTV Utrecht

De vrouw meldde zich een paar jaar geleden zelf bij de politie. Ze beweerde dat ze in 2002 en 2004 haar baby's kort na hun geboorte om het leven had gebracht. 

Beautycase en koektrommel

De lichaampjes verpakte ze in plastic en bewaarde ze jarenlang in een beautycase en een koektrommel. De vrouw was verslaafd aan alcohol en cocaïne en biechtte haar daden op toen ze uit huis gezet dreigde te worden. 

Zowel de rechtbank als het gerechtshof sprak de vrouw vrij van doodslag. Zij stelden dat niet met zekerheid gezegd kon worden dat de baby's nog leefden na hun geboorte. 

De Hoge Raad oordeelt nu dat de vraag of de baby's nog leefden, niet uitsluit dat de vrouw de intentie had om haar kinderen te doden. "Alleen als de rechter het aannemelijk vindt dat de baby’s dood zijn geboren, kan van een strafbare poging geen sprake zijn." De zaak is nu terugverwezen naar het gerechtshof in Den Bosch.

STER reclame