Kantoor van Bpost ANP

Beleggersvereniging VEB eist dat PostNL in gesprek gaat met Bpost. Het Belgische postbedrijf deed vorige week voor de vierde maal een bod op het Nederlandse bedrijf. Het bedrijf wil 2,7 miljard euro betalen. 

Vooralsnog blijft een reactie van PostNL uit. Dat zint de VEB niet. "Bpost is een serieuze partij met een serieus overnamevoorstel", zegt directeur Paul Koster. "Je moet aan tafel gaan zitten en kijken of je nader tot elkaar kan komen."

PostNL en Bpost spraken eerder dit jaar met elkaar en kwamen er toen niet uit. Volgens Koster is er genoeg reden om aan te nemen dat er beweging zit bij de Belgen en is een gesprek daarom nuttig.

Een aantal grote aandeelhouders van PostNL heeft zich eerder ook uitgesproken voor een deal met Bpost.

Meer geld

De aandeelhouders hebben de waarde van hun aandelen de afgelopen maanden zien oplopen door de interesse van Bpost. Als de deal doorgaat, krijgen beleggers nog meer geld voor hun aandelen. 

"Het bedrag is belangrijk. Het aandeel heeft de laatste vijf jaar niet zo hoog gestaan", aldus Koster. "Analisten zijn niet optimistisch dat die hoge stand snel weer bereikt kan worden."

De VEB vraagt zich af of PostNL wel een toekomst heeft als zelfstandig bedrijf. "In de post- en pakkettenmarkt is schaalgrootte van cruciaal belang. Kan PostNL op de langere termijn werkelijk opboksen tegen veel grotere spelers in omringende landen?"

STER reclame