AFP
NOS NieuwsAangepast

Doden door noodweer Thailand, ook toeristeneilanden getroffen

Overstromingen hebben in het zuiden van Thailand aan zeker veertien mensen het leven gekost. Door hevige regenval traden rivieren buiten hun oevers, waardoor honderdduizenden inwoners problemen ondervonden.

De treinverbindingen naar het zuiden en verder naar Maleisië liggen eruit nadat het spoor op verschillende plaatsen was weggespoeld. De autoriteiten hebben de noodtoestand afgekondigd. Daardoor komen meer hulpmiddelen sneller beschikbaar.

Thaise spoorwegen
Een Thaise trein is gestrand nadat hevige regens het spoor hadden weggespoeld

Ook de toeristeneilanden Koh Samui en Koh Phangan zijn getroffen. Door het noodweer vielen elektriciteitspalen langs een belangrijke doorgangsweg op Koh Phangan om, waardoor op enkele plaatsen de stroom uitviel.

Op Koh Samui liepen straten onder. "Zwemmen in zee is onmogelijk", zegt een woordvoerder van het toerismebureau tegen Reuters.

Doden na regenval Thailand

Het noodweer van de afgelopen week is uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het nu de droge tijd.

Het Thaise weerbureau waarschuwt mensen in het zuiden van het land voor nog meer zware regenbuien. Ook waait het de komende dagen flink op zee.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl