Doden door noodweer Thailand, ook toeristeneilanden getroffen

Aangepast
AFP

Overstromingen hebben in het zuiden van Thailand aan zeker veertien mensen het leven gekost. Door hevige regenval traden rivieren buiten hun oevers, waardoor honderdduizenden inwoners problemen ondervonden.

De treinverbindingen naar het zuiden en verder naar Maleisië liggen eruit nadat het spoor op verschillende plaatsen was weggespoeld. De autoriteiten hebben de noodtoestand afgekondigd. Daardoor komen meer hulpmiddelen sneller beschikbaar.

Een Thaise trein is gestrand nadat hevige regens het spoor hadden weggespoeld Thaise spoorwegen

Ook de toeristeneilanden Koh Samui en Koh Phangan zijn getroffen. Door het noodweer vielen elektriciteitspalen langs een belangrijke doorgangsweg op Koh Phangan om, waardoor op enkele plaatsen de stroom uitviel. 

Op Koh Samui liepen straten onder. "Zwemmen in zee is onmogelijk", zegt een woordvoerder van het toerismebureau tegen Reuters. 

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Doden na regenval Thailand

Het noodweer van de afgelopen week is uitzonderlijk voor de tijd van het jaar. Normaal gesproken is het nu de droge tijd.

Het Thaise weerbureau waarschuwt mensen in het zuiden van het land voor nog meer zware regenbuien. Ook waait het de komende dagen flink op zee.

VILLA M SAMUI
@villamsamui
Rainy day in Samui -it seems it is raining all over the world ... #kohsamui #umbrellas
2 jaar geleden

STER Reclame