1. Ga naar het menu
  2. Ga naar de inhoud
AFP
NOS SportAangepast

Mercedes: Alonso een optie, maar we respecteren contracten

De opvolger van wereldkampioen Nico Rosberg bij Mercedes heet definitief niet Max Verstappen of Sebastian Vettel. Daar is teambaas Toto Wolff duidelijk over in Duitse media. "We respecteren de contracten die coureurs voor volgend jaar hebben."

Wolff kreeg de vraag of de Duitse renstal eventueel overweegt om Vettel los te weken bij Ferrari. "Wij zouden ook niet willen dat onze coureurs zich op het laatste moment nog bedenken. Voor dit soort situaties zijn er contracten en die respecteren wij."

De uitspraak sluit een eventuele overgang van Verstappen of diens ploegmaat bij Red Bull, Daniel Ricciardo, uit. Overigens lieten Verstappen en Vettel al weten blij te zijn bij hun huidige team.

Alonso

Wolff ging wel verder in op een andere naam die genoemd wordt. "Fernando is een optie. Ik heb veel respect voor hem als coureur", aldus de teambaas tegenover Sky Sports over Alonso. "Hij combineert talent, snelheid en ervaring."

Mocht de Spaanse oud-wereldkampioen de overstap maken van McLaren naar Mercedes, dan wordt hij herenigd met Lewis Hamilton, met wie hij in 2007 samenreed bij McLaren. Echter: ook Alonso heeft nog een contract voor 2017 bij McLaren.

Wordt vervolgd...

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl