Met een hoofdrol voor Kevin Strootman heeft AS Roma met 2-0 gewonnen van stadgenoot en aartsrivaal Lazio.

In de 147ste Derby della Capitale in de Serie A tekende Strootman zelf voor de openingstreffer. Even later was hij betrokken bij een curieus incident langs de zijlijn, waarbij Lazio-wisselspeler Danilo Cataldi de rode kaart kreeg.

Kevin Strootman juicht na zijn doelpunt in de Romeinse derby tegen Lazio. Pro Shots

De treffer van Strootman kort na rust deed denken aan het doelpunt van de Zweed Marcus Berg tegen Nederland. Toen liet de middenvelder, die in dat WK-kwalificatieduel zijn rentree maakte in Oranje, zich knullig in de luren leggen door de Zweed, die afrondde met een lobje. 

Tegen Lazio was het juist Strootman die de bal ontfutselde aan de blunderende Lazio-verdediger Wallace en de bal vervolgens over doelman Federico Marchetti wipte. 

Curieus incident

Even later gooide Strootman olie op het vuur door bij een spelonderbreking water over Lazio-wisselspeler Cataldi te gieten. De Italiaan reageerde door Strootman aan zijn shirt te trekken en werd vervolgens van het veld gestuurd.

Toen de gemoederen weer bedaard waren, gooide Raja Nainggolan de wedstrijd in het slot door van afstand raak te schieten. Daar kon Ricardo Kishna, die een kwartier voor tijd mocht invallen bij Lazio, niets aan veranderen. Wesley Hoedt en de van een blessure herstelde Stefan de Vrij bleven de hele wedstrijd bij Lazio op de bank.

De wedstrijd werd overigens gespeeld zonder de fanatieke aanhang van AS Roma, die wegbleef uit protest tegen de dit seizoen aangebrachte veiligheidswanden in het Stadio Olimpico.

Gelijk met AC Milan

Door de zege verkleinde AS Roma de achterstand op koploper Juventus, dat zaterdag eenvoudig won van Atalanta Bergamo, weer tot vier punten. De Romeinen hebben evenveel punten als nummer drie AC Milan, dat moeizaam met 2-1 won van Crotone.

STER reclame