Mulder stelt opnieuw teleur, Ter Mors de snelste

Mulder: dit was een rommelig ritje

Michel Mulder heeft ook op zijn tweede 500 meter geen potten kunnen breken. De sprinter, die door diverse blessures wat later aan het seizoen begon, noteerde de twintigste tijd in de B-divisie: 35,48. Zaterdag werd Mulder gediskwalificeerd na twee valse starts. "Het was een rommelig ritje", mopperde hij na afloop.

De olympisch en tweevoudig wereldkampioen mocht aan de start verschijnen omdat Kjeld Nuis en Jan Smeekens hadden afgezegd voor de wereldbeker in Astana. Mulder had zich eerder dit seizoen, bij de KNSB Cup, niet op eigen kracht weten te plaatsen voor de kortste schaatsafstand. 

Mulder gaf aan niet tevreden te zijn met zijn tijd. "Vorige week reed ik in Leeuwarden ook 35,4, dan hoef ik dat hier niet te rijden. Dat is wel jammer." 

Race Ntab

De toptijd van Daidai Ntab, 34,52, was ook Mulder niet ontgaan. "Ik weet dat hij goed is, hij is fysiek erg sterk", aldus Mulder. "Maar die tijd is gruwelijk snel." 

Ter Mors de snelste in B-groep 500 meter

Ter Mors wint B-groep

Jorien ter Mors kon wel tevreden terugkijken op haar prestatie in de B-groep. Zij was met 38,45 de allersnelste. Vanmiddag komen de kanonnen van de A-groep nog in de baan. 

Vergeleken met de tijden van vrijdag, toen de eerste omloop van de 500 meter werd verreden, was de 38,45 goed geweest voor een elfde plaats in de A-groep. 

Om 13.30 uur start op NOS.nl de live-stream van de derde dag van de wereldbekerwedstrijden in Astana.