Ghoochannejhad juicht nadat hij de 2-1 heeft gemaakt

Heerenveen wint bij hekkensluiter Go Ahead Eagles

Hekkensluiter Go Ahead Eagles is er thuis niet in geslaagd nummer vijf sc Heerenveen te verrassen. De Friezen boekten in Deventer een eenvoudige 3-1 zege.

De eerste helft was vermakelijk, niet alleen omdat beide ploegen enthousiast de aanval zochten, maar omdat de dadendrang ook treffers opleverde. Go Ahead sloeg als eerste toe, via Darren Maatsen, die met een prachtige krul van buiten de zestien doelman Erwin Mulder kansloos liet.

Exotische treffers

Nog binnen het half uur had Heerenveen de achterstand omgebogen in een voorsprong en Reza Ghoochannejhad tekende voor beide treffers. Eerst schoot hij beheerst binnen na een pass van Sam Larsson. De 2-1 viel uit een hoekschop waarbij Rochdi Achenteh de bal verkeerd raakte en zo onbedoeld de voorzet gaf waaruit Ghoochannejhad kon binnenknikken.

Kort voor rust belandde de bal na een van richting veranderd schot van Arber Zeneli via de paal voor de voeten van Yuki Kobayashi , die er koeltjes 3-1 van maakte.

• ANP
    De spelers van Go Ahead Eagles herdenken de slachtoffers van de vliegramp met voetbalclub Chapecoense.
  • ANP
    Darren Maatsen heeft Go Ahead Eagles in de beginfase op 1-0 gezet.
  • ANP
    Yuki Kobayashi juicht na zijn eerste eredivisietreffer voor sc Heerenveen tegen Go Ahead Eagles.

Ook in de tweede helft was er weinig aan te merken op de inzet van beide ploegen. En kansen waren ook, onder andere voor Ghoochannejhad, wiens inzet van dichtbij werd gekeerd door Joey Groenbast.

Voor Go Ahead kwam Marcel Ritzmaier twee keer in scoringspositie: bij zijn eerste kans schoot hij over en bij zijn tweede (een schot in de korte hoek) stond de paal een treffer in de weg.