AFP
NOS NieuwsAangepast

Dochter Soekarno aangehouden bij demonstratie Jakarta

Bij een demonstratie in de Indonesische hoofdstad Jakarta zijn zeven mensen aangehouden op verdenking van hoogverraad. Het Indonesische staatspersbureau Antara meldt dat ook Rachmawati Soekarnoputri, de dochter van oud-president Soekarno, tot de groep hoorde die van het hoogverraad wordt verdacht.

Gisteren waren tussen de 150.000 en 200.000 mensen op de been voor een demonstratie tegen de christelijke gouverneur Basuki Tjahja Purnama. Hij citeerde onlangs uit de Koran, wat de islamitische demonstranten godslastering vinden.

Enkele uren voor de demonstratie begon, werden Soekarnoputri en de zes anderen opgepakt en 24 uur verhoord.

Parlement bezetten

Een woordvoerder van de politie zegt dat het hoogverraad niet daadwerkelijk heeft plaatsgevonden, maar dat de groep toch veroordeeld kan worden, omdat de intentie er wel was. Volgens de autoriteiten zijn er teksten en beeldmateriaal gevonden waaruit blijkt dat de zeven van plan waren het parlementsgebouw te bezetten en de regering af te zetten.

De groep is weer vrijgelaten, omdat het risico op een succesvolle staatsgreep klein is nu de demonstraties voorbij zijn. Bij een veroordeling hangt hen een levenslange gevangenisstraf of de doodstraf boven het hoofd.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl