Lerin Duarte is het middelpunt van de vreugde

Heracles Almelo achtste na thuiszege op NEC

Heracles Almelo heeft thuis met 2-0 gewonnen van NEC en staat in elk geval tot zondag in het linkerrijtje.

Het duel tussen de nummer elf, Heracles, en de nummer twaalf begon met een fel aanvallende thuisploeg en een aardige kans voor Robin Gosens. NEC-doelman Joris Delle reageerde echter alert op Gosens kopbal.

Heracles was de bovenliggende partij, kwam kort voor rust ook verdiend op voorsprong al kwam de treffer van Lerin Duarte enigszins gelukkig tot stand: zijn schot van buiten de zestien werd van richting veranderd en Delle kon niet voorkomen dat de bal via de lat het doel invloog. Een paar minuten later was Kévin Mayi dicht bij de gelijkmaker met een kopbal op de paal.

Weer de paal

Na rust was het NEC dat de touwtjes in handen had en Julian von Haacke had de pech dat de paal het eindstation was van zijn prachtige halve omhaal. NEC vocht voor een punt, verdiende dat ook, maar liep tegen een counter aan, waarbij Jaroslav Navatril de aangever was bij het intikkertje van Samuel Armenteros.