Staatssecretaris Dijkhoff ANP

Is staatssecretaris Klaas Dijkhoff van Veiligheid en Justitie een beetje slim? We zullen het binnenkort zien, want hij doet mee aan de tv-quiz De Slimste Mens.

Op 12 december start het nieuwe seizoen van het KRO/NCRV-programma, dat wordt gepresenteerd door Philip Freriks. Ook jurylid Maarten van Rossum is er weer bij.

Wanneer Dijkhoff in het programma zit is niet bekend. Ook is nog niet duidelijk tegen welke kandidaten de VVD'er het opneemt.

Andere deelnemers in het nieuwe seizoen zijn: Penoza-acteur/presentator Eric Corton, CDA-politica Madeleine van Toorenburg, cabaretier Emilio Guzman, Spoorloos-presentator Derk Bolt, SP-politica Lilian Marijnissen, presentatrice Martine van Os, journalist/columnist Annabel Nanninga en acteur Frank Lammers.

Het is voor het eerst in Nederland dat een bewindspersoon meedoet aan De Slimste Mens. In de Vlaamse versie was partijleider Bart de Wever van de rechtse Nieuw-Vlaamse Alliantie kandidaat. Dat legde hem geen windeieren: volgens het Nieuwsblad ging De Wever "plots van norse politicus naar publiekslieveling nummer 1".

Het zou hem bij de verkiezingen in 2009 zelfs stemmen hebben opgeleverd. Of het bij Dijkhoff ook zo gaat, is nog even afwachten.

STER reclame