Anema boos over afzeggen Kramer voor Thialf

tijd van publicatie Aangepast

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

Anema boos over afzeggen Kramer

Veel Nederlandse schaatstoppers schitteren tijdens het derde World Cup-weekeinde door afwezigheid. En nu heeft Sven Kramer, een van de coryfeeën die Astana mijden, aangekondigd ook volgende week in Heerenveen niet te starten. "Verrassend", reageert Jillert Anema in eerste instantie nog ingetogen. "Maar ik baal er ook van. Als sportliefhebber."

Thialf blijft nu immers verstoken van een op voorhand ongetwijfeld boeiend gevecht tussen Lotto-Jumbo-vedette Kramer en Anema's pupil Jorrit Bergsma op de tien kilometer. "Een prachtig mooie afstand en daar zit in Nederland vaak het meeste publiek bij. En dat publiek wil je gewoon iets moois bieden."

Ego

Maar de ergernis over Kramers besluit om de wereldbeker in Heerenveen over te slaan blijkt nog een diepere laag te hebben. "Voor het seizoen maak je als ploeg een planning. Ik vind: als je die hebt, moet je die doorgeven, zodat andere teams daar rekening mee kunnen houden en weten wanneer ze kunnen rijden. Dat hoor je te doen."

Dat Kramer en de Lotto-Jumbo-formatie het programma pas later hebben aangepast, gaat er bij de schaatscoach niet in. "Als je echt een topteam bent, weet je al lang van tevoren waar je wel en niet gaat rijden. Kramer is een ego, dat hier geen rekening houdt met anderen."

Belastingbetaler

Anema's boosheid gaat nóg een stapje verder. "Het Lotto-team - en daar baal ik van - is een zwaar door de Nederlandse staat gesponsord team. Dat blijft nu gewoon weg bij een World Cup in Nederland. De belastingbetaler betaalt geld en dan komen ze niet rijden!"

"Het is heel simpel. Als ik alleen al alle reclame op radio en televisie hoor voor de Nederlandse loterij... Die is er voor de Nederlandse sport. Hartstikke best. Maar als je Feyenoord met Lotto-shirtjes laat voetballen en ze gaan proberen een Ajax-speler weg te kopen, krijg je gegarandeerd direct Kamervragen. En nu wordt het allemaal maar onder tafel geschoffeld."

Deze browser wordt niet ondersteund voor het spelen van video. Update uw browser naar Internet Explorer 10 of hoger om video af te kunnen spelen.

ISU-president Espeli: jammer dat ster Kramer ontbreekt in Thialf

STER Reclame