Wessel de Jong NOS-correspondent in VS

time icon Aangepast

NOS-correspondent Wessel de Jong (47) wordt per 1 juli multimediaal correspondent in de Verenigde Staten. Hij gaat vooral voor radio werken.

Samen met Eelco Bosch van Rosenthal, die als eerste taak televisie heeft, vormt hij het nieuwe NOS-correspondententeam in de VS. De Jong volgt daar Ron Linker op, die de komende zomer correspondent wordt in Frankrijk.

Wessel de Jong is gepokt en gemazeld in de journalistiek. Na een studie Slavische taal- en letterkunde begon hij in 1990 als redacteur/verslaggever voor diverse regionale bladen. Na twee jaar redacteurschap voor VPRO-radio (1995 - 1997) ging hij naar Moskou als correspondent voor Trouw en Het Financieele Dagblad.

In diezelfde plaats was hij vanaf 1998 correspondent voor NOS radio. Daarna werd hij correspondent Oost-Europa (vanaf 2003) en correspondent voor Belgiƫ, Luxemburg en de Europese Unie (vanaf 2006).

Benieuwd

Wessel de Jong kijkt erg uit naar zijn nieuwe standplaats. "Mijn correspondentenbestaan begon in Rusland met de chaos van de Jeltsin-jaren. Zo pessimistisch als de Russen waren, zo optimistisch waren de Hongaren in 2004, toen ik als Oost-Europa correspondent de uitbreiding van Europa versloeg.

Nu zit ik in de Belgische politieke chaos. 'No they can't', wordt hier gegrapt over de voortslepende regeringsformatie. Ik ben zeer benieuwd hoe 'Yes we can' voelt, als ik straks in de Verenigde Staten aan de slag ga."

Wie Wessel de Jong gaat opvolgen als correspondent in Belgiƫ is nog niet bekend.

STER Reclame