Sven Kramer in het vernieuwde Thialf
NOS SchaatsenAangepast

Kramer nog niet in vernieuwd Thialf: ik zal vast kritiek krijgen

Sven Kramer zal volgend weekend niet debuteren in het gerenoveerde Thialf in Heerenveen. Net als dit weekend in Astana laat hij de wereldbekerwedstrijden in het Friese ijsstadion aan zich voorbij gaan.

"Emotioneel gezien had ik ontzettend graag in het vernieuwde Thialf willen rijden, maar uiteindelijk maak je als topsporter altijd rationele afwegingen en kijk je naar wat het beste voor jezelf is", zegt Kramer in zijn column in De Telegraaf.

Ik heb maar één lijf en dat besef ik dondersgoed.

Sven Kramer

"Want eind december, met een NK afstanden en meteen erna een zwaar EK allround, moet ik gewoon top zijn. Punt. En dat kan alleen als er nu nog even een paar weken goed getraind wordt." Daarvoor is Kramer al op trainingskamp in het Italiaanse Collalbo.

Moeilijke beslissing

Kramer probeert op deze manier al volgend jaar, dat belangrijk is in de voorbereiding op de Olympische Spelen, na te bootsen. Ook daarom volgende week geen Thialf, al was het gevoelsmatig wel een moeilijke beslissing om daar een streep door te zetten.

"Ik zal ongetwijfeld kritiek krijgen op het besluit dat mijn coach Jac (Orie) en ik hebben genomen, maar uiteraard hoop ik ook op begrip. Ik heb maar één lijf en dat besef ik dondersgoed", laat Kramer weten.

Sven Kramer in actie in Nagano

"In het verleden heb ik wat dat betreft vaak genoeg aan de verkeerde kant gezeten. Nu gaat het juist ontzettend goed en dat wil ik koesteren en vasthouden, zodat ik straks superfit aan de start van de toernooien sta en later ook superfit aan het olympisch seizoen kan beginnen. Uiteindelijk is dat in het belang van iedereen."

Hint

Twee weken geleden in Nagano zinspeelde Kramer al op een afmelding voor het wereldbekerweekend in Heerenveen: "Het wordt even kijken, maar het zal natuurlijk niet de laatste keer Thialf zijn."

Kramer: zal niet de laatste keer Thialf zijn

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl