Decemberdrukte in het pakhuis van een grote webwinkel
NOS NieuwsAangepast

Webwinkels verkopen derde meer dan vorig jaar

In de weken voorafgaand aan Sinterklaasavond hebben webwinkels voor 1,3 miljard euro aan speelgoed, boeken en elektronica verkocht. Dat is 35 procent meer dan vorig jaar, meldt webwinkelorganisatie thuiswinkel.org.

"Sinterklaas gaat met zijn tijd mee en doet zijn aankoper steeds vaker via de mobiele telefoon", zegt Wijnand Jongen van Thuiswinkel.org. "Ons onderzoek wijst uit dat in de sinterklaasperiode zo'n 12 procent van de online aankopen via een smartphone is gedaan, bijna twee keer zoveel als vorig jaar".

De omzet van de webwinkels blijft jaarlijks toenemen. In de eerste helft van het jaar steeg de omzet met ruim 17 procent. Er werd voor 9,5 miljard euro aan spullen online gekocht.

Gewilde cadeaus

Populaire cadeaus dit jaar zijn het nieuwe Harry Potter-boek, de boeken van Astrid Holleeder en Jochem Myjer en de biografie van Thomas Dekker. Onder speelgoed zijn drones, Lego Star Wars en de houten plankjes van Kapla populair. Ook gezelschapsspellen zoals Escape Room: The Game en 30 Seconds worden veel besteld.

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl