De Pakistaanse premier Nawaz Sharif
NOS NieuwsAangepast

Trump tegen Sharif: Pakistan is geweldig, en jij bent geweldig

Premier Sharif van Pakistan is overladen met complimenten toen hij de nieuwe president van de Verenigde Staten belde om hem te feliciteren. De tekst van het gesprek met Donald Trump staat sinds woensdagavond op de website van het Pakistaanse ministerie van Informatie.

"Je hebt een zeer goede reputatie", zei Trump tegen Sharif. "Je bent een geweldige vent. Je doet je werk ongelooflijk goed en dat is op allerlei manieren te zien. Ik verheug me erop je gauw te zien. Nu ik met je praat, premier, heb ik het gevoel dat ik met iemand praat die ik al heel lang ken. Jouw land is ongelooflijk en heeft enorme kansen. Pakistani zijn een van de meest intelligente volkeren. Ik sta klaar om elke rol te spelen die je maar wilt om eventuele problemen op te lossen. Dat zal een eer voor me zijn en ik zal het persoonlijk doen. Je mag me altijd bellen, ook voor 20 januari wanneer ik echt in functie ben."

Sharif nodigde Trump uit om naar Pakistan te komen, waarop Trump volgens de Pakistaanse regering zei: "Ik zou heel graag komen naar dat fantastische land, een fantastische plaats en fantastische mensen. Overtuig de Pakistaanse mensen alsjeblieft ervan dat ze geweldige mensen zijn. Alle Pakistanen die ik ben tegengekomen waren uitstekende mensen."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl