Meerdere voetballers deden de afgelopen tijd hun verhaal over hoe ze misbruikt zijn BBC

De Britse voormalige voetbalcoach Barry Bennell is opnieuw aangeklaagd voor misbruik voor een minderjarige jongen. Hij moet 14 december voor de rechtbank in Crewe verschijnen. De 62-jarige Bennell is sinds 1994 al meerdere keren veroordeeld voor kindermisbruik en kwam de afgelopen tijd verder in opspraak door veel nieuwe beschuldigingen.

Bennell werkte vroeger als jeugdcoach voor Manchester City en Crewe Alexandra. Meerdere oud-voetballers hebben de afgelopen tijd in de media hun verhaal gedaan over hun ervaringen met de coach. Zij vertelden hoe ze als jeugdvoetballer misbruikt zijn. 

Het is niet duidelijk wat de relatie van Bennell met het slachtoffer was. De informatie waar de aanklacht op gebaseerd is, komt van de politie in Cheshire. Dat is de regio in Engeland waar Crewe Alexandra speelt. Het misbruik zou tussen 1981 en 1985 gepleegd zijn. Het slachtoffer was jonger dan 14.

Ziekenhuis

Bennell werd eind vorige week in het ziekenhuis opgenomen. Hij werd bewusteloos gevonden in een hotel in de buurt van Londen. Volgens de Britse omroep BBC is hij inmiddels uit het ziekenhuis ontslagen.   

Nadat de eerste voetballers hun verhaal hadden gedaan werd een meldpunt geopend. Binnen de kortste keren kwamen er honderden telefoontjes binnen. Die zouden niet alleen over Bennell gaan, maar ook over andere jeugdtrainers. Er lopen inmiddels meerdere onderzoeken naar misbruik in het Britse jeugdvoetbal. 

STER reclame