Treurende supporters van Chapecoense
NOS VoetbalAangepast

Atlético Nacional: roep Chapecoense tot winnaar uit

Atlético Nacional wil de beker van de Copa Sudamericana schenken aan Chapecoense. De Colombiaanse club wil dat als eerbetoon doen aan de slachtoffers van de vliegramp in Medellín.

Chapecoense was onderweg naar Colombia om mee te doen aan de finale van de Zuid-Amerikaanse versie van de Europa League. Het toestel met daarin spelers en medewerkers van de club, journalisten die de club volgden en gasten van de club stortte vannacht neer in Medellín.

Liefst 19 van de 22 spelers kwamen om het leven. In totaal waren er 81 mensen aan boord, zes overleefden de ramp.

Officieel verzoek

Atlético Nacional heeft bij de CONMEBOL, de Zuid-Amerikaanse voetbalbond, een officieel verzoek neergelegd om Chapecoense uit te roepen tot de winnaar van de Copa Sudamericana. In Zuid-Amerika is dat toernooi vergelijkbaar met de Europa League.

"Met pijn in ons hart denken wij aan dit schokkende nieuws. Over de menselijke kant, maar ook over de competitieve kant. Daarom verzoeken wij de CONMEBOL om de Copa Sudamericana aan Chapecoense te geven als eerbetoon aan de slachtoffers van het fatale ongeluk. Voor ons en voor altijd is Chapecoense de winnaar van de Copa Sudamericana 2016."

Deel artikel:

Advertentie via Ster.nl